UtbildningDirekt använder sig av cookies för att förbättra din användarupplevelse.
Jag har förstått
Vad är cookies?

Plast som förpackningsmaterial

Polymercentrum Sverige AB


Kort om utbildningen

Längd: 1 dag
Pris: fr. 1 500:- exkl. moms
Arrangör: Polymercentrum Sverige AB

Anmäl intresse

I denna kurs presenterar vi för- och nackdelar med plast som förpackningsmaterial. Vi presenterar även metoder för återvinning av plastförpackningar och rekommendationer för bra materialval och bra designlösningar för förpackningar.


Kursbeskrivning


Plast har många fördelar som förpackningsmaterial, men tyvärr även några nackdelar. Läckage av förbrukade plastförpackningar har till exempel lett till en stor mängd plast i naturen. Under hösten 2022 presenterade EU ett förslag till förpackningsförordning. Målet med förordningen är att minska mängden förpackningar med 15 procent till 2040. I Sverige började den nya förordningen (2022:1274) om producentansvar för förpackningar att gälla 1 januari 2023 vilket innebär förändringar för både nya och befintliga aktörer inom producentansvaret.

Kursen startar med information om den nya förordningen om producentansvar. Därefter diskuteras lämpliga materialval och bra designlösningar för plastförpackningar. Metoder för återvinning av plastförpackningar presenteras kortfattat, liksom nya material och initiativ för att minska läckaget av plastförpackningar till miljön.

Kursmål


Kursinnehåll

 

  • Vanliga plastmaterial i förpackningar
  • Tillsatser i plast
  • Förnyelsebar plast
  • Nedskräpning
  • Återvinning
  • Lagar och regler
  • Designaspekter
  • Nyheter och trender

För vem


Kursen är utvecklad för personer som arbetar med design och utveckling av plastförpackningar, men lämpar sig bra även för personer som arbetar med inköp och försäljning av förpackningslösningar.

Inga förkunskaper krävs.

Om arrangörenPolymercentrum Sverige AB

Kontakt


https://polymercentrum.se/

Box 152
33423 Anderstorp Sverige

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan för Plast som förpackningsmaterial