UtbildningDirekt använder sig av cookies för att förbättra din användarupplevelse.
Jag har förstått
Vad är cookies?

Skidor – Instruktör 3

Svenska Skidanläggningars Organisation


Kort om utbildningen

Längd: 7 dagar
Pris: fr. 5 892:- exkl. moms
Ort: , Åre
Arrangör: Svenska Skidanläggningars Organisation

Anmäl intresse
Efter godkänd Instruktör 2 samt något eller några års arbete som skidlärare är det dags att fylla på med mer kunskap. Rekommenderas att du innan utbildningen har undervisat barn-, ungdom- och vuxenelever på fortsättningsnivå och gärna praktiserat på mer avancerad nivå. Avsikten är att du efter godkänd utbildning ska ha tillräckliga kunskaper för att undervisa barn, ungdomar och vuxna i tillämpad skidåkning upp till och med röd nivå. Ett mål med kursen är att generera större förståelse i analysen av egen och andras färdighet. Godkänt resultat på separat testdag krävs för godkänd utbildning. Kursens dekar: fördjupning i teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap. Teori 19 timmar, praktik 52 timmar. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

Boka boende, mat och skipass till utbildningen i Idre.
Prisförslag boende med avresestäd i flerbäddslägenhet, del i dubbelrum en vecka, ankomst dagen innan utbildningsstart, från 1240kr per person.
Priset gäller vid bokning senst 3 veckor innan utbildningsstart, därefter bokning mot ordinarie pris.
För att boka boende, mat och skipass till utbildningen på Idrefjäll klicka här.

Kursbeskrivning


Efter godkänd Instruktör 2 samt något eller några års arbete som skidlärare är det dags att fylla på med mer kunskap. Rekommenderas att du innan utbildningen har undervisat barn, ungdom och vuxenelever på fortsättningsnivå och gärna praktiserat på mer avancerad nivå. Avsikten är att du efter godkänd utbildning ska ha tillräckliga kunskaper för att undervisa barn, ungdomar och vuxna i tillämpad skidåkning upp till och med röd nivå. Ett mål med kursen är att generera större förståelse i analysen av egen och andras färdighet. Godkänt resultat på separat testdag krävs för godkänd utbildning. Kursmål: Fördjupning i teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap. Teori 19 timmar, praktik 52 timmar. I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar. Till utbildningen tillkommer kostnader för logi, mat och eventuellt skipass.

Kursmål


Fördjupning i teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap. Teori 19 timmar, praktik 52 timmar.

För vem


God skidfärdighet – åker rytmisk kortsväng med stavisättning och fartkontroll i brant backe. Godkänd Skidor Instruktör 2 (eller motsvarande utbildning Friluftsfrämjandet/SSF), samt minst fyra veckors självständigt arbete med skidskolegrupper efter utbildningen.

Om arrangörenSvenska Skidanläggningars Organisation

Svenska Skidanläggningars Organisation är sedan 1978 skidanläggningarnas bransch- och intresseorganisation. Organisationen har 350 medlemmar inom utförsåkning, skidskola och tillverkare av bland annat liftar, snösystem mm. SLAO arbeta för utveckling av säkerhetsfrågor kring liftar och nedfarter, samordna ordningsfrågor, föreskrifter och åknormer. SLAO är rådgivande organ till medlemmar och myndighet, samordna utbildningsfrågor och medverka till utveckling av utförsåkningsanläggningar.

Kontakt

063-132395
http://www.slao.se , http://www.snorapporten.se

Pedagogens väg 2
83140 Östersund

Kurstillfällen

Åre

2022-03-27 | 5 892:-
Anmäl intresse

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan för Skidor – Instruktör 3

Tillfälle